Meri-Tuuli Hirvosen DANCEHALL kurssi/workshopit

http://www.mueveclub.fi/uploads//images/opettajat//Meri-Tuuli.jpg

***valitettavasti oheiset workshopit peruuntuvat**
Meri-tuuli joutuu lokakuun lopulla polven tähystykseen ja ei saa ohjata viikkoihin sen jälkeen.  Seuraa ilmoittelua, milloin järjestämme workshopin. Marraskuun alussa tarjoamme sinulle mahtavan tilaisuuden omaksua DANCEHALL tanssin alkeet perusteellisesti ja myös jatkoakin.
Yksi Suomen Dancehall tanssin pioneereista - ainoan dancehalliin perustuvan koulun perustaja MERI-TUULI HIRVONEN saapuu Lahteen!

Voit tanssia vain yhden workshoptunnin / päivän, mutta suosittelemme lämpimästi osalllistumaan molempiin, jotta saat mahdollisimman paljon oppia.

Sunnitelmissa on lähitulevaisuudessa lisätä näitä tunteja aikatauluihimme.

Tarjolle tulevat seuraavat tunnit/workshopit (tarkemmat kuvaukset tunneista alla)

La 3.11
klo 14.10-15.40 Introduction to Dancehall – Dancehallin perusteet osa I   (90 min)
klo 15.50-17.20  Dancehallin elementit: Tekniikka   (90 min)

Tälle kurssille sitovat ilmoittautumiset ja ennakkomaksut Mueve Clubille viim. ke 31.10 klo 20 mennessä workshopin vahvistamiseksi
 
Ke 7.11  
klo 17.10-18.40 Introduction to Dancehall – Dancehallin perusteet osa II (90 min)
klo 18.50-20.20  Dancehallin elementit: Freestyle  (90 min )

Tälle kurssille sitovat ilmoittautumiset ja maksut Mueve Clubille la 3.11 klo 16 mennessä workshopin vahvistamiseksi

Hinnat: 1 x 90 min           20€
            2 x 90 min/pv       36€
            4 x 90 min/ 2 pv   68€
 
Workshopit sopivat kaiken tasoisille tanssijoille, harjoitukset räätälöidään kullekin sopiviksi. Freestyle-workshopiin tullessasi olethan käynyt muutamalla dancehall-tunnilla, tai Introduction to Dancehall-workshopissa. Meri-Tuuli lupaa, että saat jotain irti jokaisesta, vaikka olisitkin kokeneempi, tai toisaalta juuri lajin aloittanut tanssija!  

Tietoja MeriTuulista ja hänen meriiteistään:
http://www.mueveclub.fi/fi/opettajat/meri-tuuli-hirvonen-dancehall-workshop.html

WORKSHOP TUNTIEN SISÄLTÖ:

Introduction to Dancehall – Dancehallin perusteet
 
Workshopin ensimmäisessä osassa tutustutaan dancehallin foundationiin ja käydään läpi dancehallia eri aikoina; erotellaan nk. Old school-, middle school ja new skool-dancehall, jotta on helpompi ymmärtää miten laji on kehittynyt ajan saatossa ja kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Luvassa siis pikakurssi dancehallin kehityksen pääpiirteistä 80-luvulta tähän aikaan.  
 
Workshopin toisessa osassa tutustutaan dancehallin sosiaalisiin tansseihin, nk. biletansseihin eri aikakausilta ja crew-tanssiin. Jutellaan tanssin lomassa myös siitä, mitä Jamaikalla dancehall-bileissä tapahtuu, ja miten tanssiliikkeet saavat alkunsa ja tulevat suosituiksi ja saavuttavat esimerkiksi Suomen ja Lahden :)
 
Dancehallin elementti: TEKNIIKKA
 
Katsot jamaikalaisia tanssijoita, mutta oma tanssi ei näytä samalta? Hyväksi, ellei jopa loistavaksi dancehall-tanssijaksi tulemiseen tarvitaan:
 
tekniikkaa + treeniä + malttia + intoa, fiilistä ja sydäntä
 
Dancehall-tekniikka workshopissa tarjolla avaimet autenttiseen tyyliin, dancehall-liikekielen peruspilarejen ymmärtämiseen, kehon voiman terveelliseen ja taloudelliseen käyttöön sekä vammojen ehkäisyyn(sekä tietenkin tanssiautuuteen).
 
Vastedes opit uudet movet helpommin, rikot kroppaasi vähemmän ja tiedät,mitä ja miten kannattaa treenata. On nimittäin aivan mahdollista tanssia vaivattomammin, kivuttomammin ja energisemmin vähemmällä hampaat irvessä-yrittämisellä!
 
Workshopissa käydään läpi dancehallin tekniikan pääpiirteet vartalon osa osalta, tarkastellaan asentoa ja liikekieltä sekä kokeillaan harjoitusten kautta laittaa elementit tanssisarjaan. Tekniikkatunti sopii jokaiselle tasoon katsomatta, ja sanoisin, että se olisi lähes pakollinen jokaiselle, joka haluaa kehittyä dancehallissa ja ehkäistä loukkantumisia.  
 
Tekniikkatunneista sanottua:
 
“Aloin vasta nyt oppia soveltamaan käytännössä sitä, mitä mulle on selitetty tanssitunneilla vuosia.” “Keskivartalo! Käytä keskivartaloa!” Tätä kuulee tunneilla usein, mutta merkitys voi jäädä epäselväksi. Tekniikkatunnilla käydään yksityiskohtaisesti autenttista vartalonkäyttöä. Pitempäänkin tanssineet saa irti treeneistä, mutta tästä olisi paras aloittaa kaikkien. Parantaa huomattavasti tanssityyliä ja suojelee vammoilta ja kolotuksilta. Tunnilla on myös hauskaa, vaikkei riehuta kokoajan täysiä.” “Pitäisi olla pakollinen kaikille harrastajille!”
 
Dancehallin elementti: FREESTYLE  
 
Ohjattuja harjoituksia, joissa kynnystä vapaaseen tanssiin madalletaan kierros kierrokselta. Harjoitellaan vapaata tanssia pareissa ja yksin. Pohditaan, mitä freestyle dancehallissa on, mitä ovat nk. säännöt dancehallissa ja ennen kaikkea harjoitellaan todella lempeästi vapaaseen tanssiin uskaltautumista.
 
Menetelmää on testattu useissa valmennuksissa, joten Meri-Tuuli lupaa, että tämän jälkeen uskallat freestylata rohkeammin kuin ennen! Voit tulla workshopiin, vaikka et olisi koskaan tanssinut dancehallia vapaasti askeltakaan :)